Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Maak kennis met Kurt

Voor wie een beetje thuis is in de barbecuewereld, zal de West-Vlaamse Kurt Dekoninck beslist geen onbekende zijn. In 2008 werd hij met zijn team immers Belgisch kampioen en in 2010 Wereldkampioen BBQ, om maar een paar van zijn titels aan te halen. Ook ligt er van zijn hand een boek in de winkels, over hoe je van op je barbecue de meest verrassende tapas tevoorschijn tovert.

‘Het is eigenlijk een lichtjes uit de hand gelopen hobby,’ vertelt de BBQ-goeroe, die jaarlijks met zijn team aan zo'n drie (inter)nationale wedstrijden deelneemt. ‘De titels die we winnen geven een enorme voldoening en zijn een bevestiging dat we goed bezig zijn met ons werk.'

Het team beschikt ook over de grootste Oklahoma-combibarbecue in Europa. The King of BBQ is 6 meter lang, een dikke 2 meter hoog en weegt maar liefst anderhalve ton. Voor de grote honger dus!

De Oklahoma-barbecue

Geen verbrand vlees (of verbrande vis) meer, geen ongezonde vetten, maar heerlijk gezond gegrild of gerookt. Op deze veelzijdige barbecue komen uw gerechten nooit rechtstreeks in aanraking met het vuur en kan de temperatuur geregeld worden. Dit ‘indirect barbecueën’ is supertrendy, al ziet deze barbecue er met zijn ‘treinlook’ best ook wel een beetje nostalgisch uit.