Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Sappig en mals: vlees en gevogelte

Een stukje vlees

Gebruik enkel vers vlees van uitstekende kwaliteit. Portioneer op de juiste manier en snijd het vlees steeds tegen de richting van de structuurvezel in.

Wel schroeien, niet prikken

Schroei het vlees snel dicht, zo behoudt het al zijn sappen. Laat het daarna zacht (indirect) verder garen. Prik niet in het vlees, want dan verliest het z’n lekkere sappen.

Gevogelte smaakt het best wanneer het traag en rustig gebakken wordt. Start dus tijdig en rooster gevogelte bij voorkeur op het minst warme deel van de BBQ. Korst rundvlees en lamsvlees snel en laat het daarna rustig verder garen op een lage temperatuur, aan de zijkant van het rooster.

Bewaar het karakter

Gebruik niet te veel smaakmakers bij water- en oliemarinades. Zorg ervoor dat de kruiden of de marinades de smaak van het vlees niet overheersen. Wees zuinig met peper en zout. Te veel peper kan een bittere toets geven als het te lang op het vlees inwerkt.