Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Zalig uit de zee: vis en schaaldieren

Groter oogt beter

Kies grote vissoorten die je in hun geheel op de BBQ legt en na de bereiding versnijdt. Dit oogt mooier en spectaculairder en het smaakt bovendien verfijnder.

Een visje met een jasje

Gaar kleinere vissoorten of stukken vis in een papillot die perfect is dichtgevouwen. Zo blijft de stoom binnen en komen alle heerlijke aroma’s vrij zodra de folie wordt geopend. De vis is sappiger en baadt in zijn natuurlijke jus.

Minder vaste vissoorten zoals kabeljauw geef je best een smaakbevorderend jasje. Wikkel ze in ham of spek of verpak ze in een druiven- of bananenblad om ze te garen.

Let op met zout

Voorzichtig met zout in de marinade. Marineer de vis niet te lang op voorhand wanneer de marinade zoutrijk is. Zoutinwerking doet de vis pekelen en maakt hem minder sappig.

Als je ’t goed doet kan zout wel: vis in zoutkorst is een lekkere, sappige bereiding voor bv. zeebaars of forel. Meng zout met eiwitten en pak de vis volledig in met dit mengsel. Zorg dat het mengsel goed aan de vis kleeft en breng de zoutkorst heel royaal aan. Rooster de vis op een bakplaat onder deksel en haal daarna de gare vis uit de zoutkorst.