Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Breydelboutje op houtvuur gebakken, zeekraal en Noilly Prat

Ingrediƫnten

  • 4 breydelboutjes.
  • 120 gr zeekraal
  • 1 dl Noilly Prat
  • Klontje boter
  • 1 dl room
  • 2 tomaten
  • 1 potje vers basilicum

Bereiding

Stap 1

Breydelboutjes zijn perfect gekruid en gegaard en moeten we niet meer bewerken. Het bakken op hout zal de smaak enkel nog intenser maken. Plaats ze een 12-tal minuten in de BBQ, tot ze mooi warm en gebruind zijn.

Stap 2

Stoof de zeekraal met een weinig boter en voeg op het einde kleine blokjes tomaat toe. Kruid af met wat peper.

Stap 3

Laat de Noilly Prat inkoken en voeg de room en een klontje boter toe. Werk af met het gehakte basilicum.

Stap 4

Presentatie: schik het breydelboutje en de zeekraal op het midden van het bord en werk af met de saus.

Tip: een gegrild krielaardappeltje past hier ook perfect bij.