Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Duo van gegrild konijn en gamba, zwarte olijf en limoen

Ingrediënten

  • 2 konijnfilets
  • 8 gamba’s
  • 30 gr zwarte olijven
  • 30 gr zongedroogde tomaten
  • 1 potje citroenmelisse
  • 2 limoenen
  • 1/3 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Stap 1

Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Snij de konijnfilets open, kruid met peper en zout en leg er enkele blaadjes citroenmelisse op. Schik hier de gamba’s bij en maak een roulade. Wrijf wat olijfolie op de aluminiumfolie en rol deze zoals een snoepje. Plaats 5 minuten in de BBQ. Verwijder de aluminiumfolie en grill een tekening op de rolletjes.

Stap 2

Snij de limoen in partjes en gril ze kort op een hoog vuur.

Stap 3

Snij een fijne brunoise van de olijven en de tomaat, en meng met wat limoensap en olie.

Stap 4

Presenatie: trek een streepje van de brunoise op een bord en schik hier een 2-tal stukjes konijn en gamba bij. Werk af met de gegrilde limoen.