Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Eendenborst met glazuur

Ingrediƫnten

Voor het glazuur

  • 2 stengels citroengras
  • 2 sjalotten
  • 3 lepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper en zout

 

  • 2 eendenborsten
  • halve liter kippenbouillon
  • 50 g couscous
  • verse koriander

Bereiding

Stap 1

Snijd het citroengras en de sjalotten fijn en stoof ze. Voeg honing en ketchup toe en blus met de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout en laat inkoken.

Stap 2

Pareer de eendenborst, kruid met peper en zout en gril ze bleu.

Stap 3

Overgiet de eendenborst met het glazuur en laat nog 2 minuten rusten.

Stap 4

Kook de kippenbouillon, voeg toe aan de couscous en laat zwellen.

Stap 5

Hak de koriander fijn en voeg toe aan de couscous. Naar eigen smaak kan je hier ook een ander kleurrijk palet van fijne kruiden of groenten gebruiken: peperselie of rode paprika,bijvoorbeeld.

Stap 6

Versnijd de eendenborst en overgiet met een lepel glazuur. Serveer met de couscous.