Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Escargots met kruidenboterslaatje

Ingrediƫnten

  • 100 g gezouten hoeveboter (op kamertemperatuur)
  • sap van een halve citroen
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel fijngehakt bieslook
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper
  • 8 wijngaardslakken + lege schelpen
  • 1 stokbrood
  • aluminiumfolie
  • bamboe prikkers

Bereiding

Stap 1

Hak de knoflook, het bieslook en de peterselie fijn. Meng met de boter en het citroensap. Kruid met peper.

Stap 2

Vul de schelpen met een slakje en de kruidenboter.

Stap 3

Vouw de aluminiumfolie dubbel (voor extra stevigheid) en klem de slakkenhuisjes er één voor één in, zodat ze een ketting vormen. Op die manier blijven de schelpen mooi rechtop staan op de barbecue.

Stap 4

Gril de escargots ca. 5 minuten.

Stap 5

Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster het droog op een matig vuur.

Stap 6

Presenteer het slakkenhuisje met een prikkertje op een stukje brood.

Tip: Ook lekker met andere schelpdieren, zoals kamschelpen, venusschelpen, amandelschelpen of zelfs mosselen