Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Gegrild oesterrolletje, rode biet en granny smith

Ingrediƫnten

  • 10 oesters
  • 2 rode bietjes / bietenblaadjes
  • 2 granny smiths
  • 10 ml witte balsamico
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • 1 el woudhoning
  • Zure room

Bereiding

Stap 1

Open de oesters en vang het sap op. Haal ze uit de schelp.

Stap 2

Kook de bietjes een half uur in ruim water, laat afkoelen en snij in fijne plakjes. Bestrijk ze met de woudhoning en gril kort langs 1 kant op een hoog vuur. Draai de oesters in de bietplakjes, kruid met peper en plaats alles een 6-tal minuten indirect op de BBQ.

Stap 3

Snij een fijne brunoise van de appel, meng met de balsamico, het limoensap en een weinig olie.

Stap 4

Roer de zure room los.

Stap 5

Presentatie: schik de rolletjes op een bord, lepel de appelbrunoise erover en garneer met de bietenblaadjes en de zure room.