Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Gegrilde artisjok met ricotta

Ingrediƫnten

  • 4 kleine artisjokken
  • 1 citroen, in stukken gesneden
  • 1 knoflookteentje
  • 100 g ricotta
  • paneermeel

Bereiding

Stap 1

Verwijder de artisjokblaadjes tot op de stengel.

Stap 2

Hol het zachte gedeelte van de artisjok langs de bovenkant uit.

Stap 3

Kook de stengels beetgaar in water waaraan citroen en eventueel een knoflookteentje is toegevoegd.

Stap 4

Vul het uitgeholde gedeelte op met ricotta en wentel het in paneermeel.

Stap 5

Bak de artisjokken op een matig vuur.

Kook enkele blaadjes van de artisjok mee en gebruik ze als decoratie op het bord.
De ricotta kan eventueel gekruid worden met bieslooksnippers.