Aan de slag!
Gegrilde coquilles met zeekraal, krokant Breydelspek en sinaasappelboter

Ingrediƫnten
- 1 sinaasappel
- scheutje olijfolie
- peper
- 8 coquilles zonder koraal
- 50 g zeekraal
- 8 plakjes Breydelspek
- hoeveboter
Bereiding
Stap 1
Schil de sinaasappel en snijd de partjes langs het vlies in. Hou de partjes apart.
Stap 2
Knijp het sap uit de rest van de sinaasappel en meng met een scheutje olijfolie. Wrijf de coquilles in met dit mengsel. Kruid met peper.
Stap 3
Stoof de zeekraal in een weinig boter.
Stap 4
Gril het spek krokant en snijd het in fijne reepjes.
Stap 5
Smelt de boter,voeg sap van sinaas toe, grill de sinaasappelpartjes.
Stap 6
Gril de coquilles kort.
Stap 7
Dien op in een lepel: leg de zeekraal onderaan, en daarop een coquille. Bedek met een laagje sinaasappelboter.