Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Gegrilde coquilles met zeekraal, krokant Breydelspek en sinaasappelboter

Ingrediƫnten

  • 1 sinaasappel
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • 8 coquilles zonder koraal
  • 50 g zeekraal
  • 8 plakjes Breydelspek
  • hoeveboter

Bereiding

Stap 1

Schil de sinaasappel en snijd de partjes langs het vlies in. Hou de partjes apart.

Stap 2

Knijp het sap uit de rest van de sinaasappel en meng met een scheutje olijfolie. Wrijf de coquilles in met dit mengsel. Kruid met peper.

Stap 3

Stoof de zeekraal in een weinig boter.

Stap 4

Gril het spek krokant en snijd het in fijne reepjes.

Stap 5

Smelt de boter,voeg sap van sinaas toe, grill de sinaasappelpartjes.

Stap 6

Gril de coquilles kort.

Stap 7

Dien op in een lepel: leg de zeekraal onderaan, en daarop een coquille. Bedek met een laagje sinaasappelboter.