Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Gegrilde gamba’s, asperges en spinazie

Ingrediënten

  • 16 middelgrote gamba’s
  • 1 bundel asperges
  • 2 handen vol verse jonge spinazie
  • 1 potje kerstomaatjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 teentjes look
  • 1 limoen
  • 25 gr parmezaanschilfers
  • 25 gr pijnboompitten

Bereiding

Stap 1

Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal maar laat de kop en het staartje eraan. Marineer deze in een mengeling van olijfolie, fijngesnipperde look, zeste van limoen, peper en zout.

Stap 2

Schil de asperges en snij ze schuin in stukjes.

Stap 3

Bak de asperges met een weinig olijfolie in een wokpan op een hoog vuur. Voeg op het laatst de spinazie en kerstomaatjes toe, kruid af met peper en zout. Gril de gamba’s op een matig vuur.

Stap 4

Neem de helft van de spinazie, de pijnboompitten, de parmesaan kaas en de overgebleven marinade en maal deze tot een gladde puree in de keukenrobot.

Stap 5

Presentatie: schik de aspergemengeling op een bord met een 4-tal gamba’s zonder kop. Werk af met de spinaziepesto.