Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Gegrilde langoustines met curry en fijne groenten

Ingrediƫnten

  • 1 wortel
  • 1 preistengel
  • 1 rode ui
  • madrascurry
  • hoeveboter
  • 4 verse langoustines

Bereiding

Stap 1

Snijd de groenten in een fijne brunoise en fruit ze in wat boter. Voeg naar smaak curry toe en laat nog even bakken om de smaak van de curry goed te laten uitkomen. Voeg de geklaarde boter toe. ( Boter langzaam laten smelten langs de kant van het vuur en afschuimen)

Stap 2

Snijd de langoustines middendoor van kop naar staart en verwijder het darmkanaal.

Stap 3

Gril de kreeftjes ca. 3 minuten. Wrijf de vleeskant in met wat curryboter, draai ze om en gril ze nog een 2-tal minuten.

Stap 4

Dresseer de kreeftjes op een bord en werk ze af met de fijngesneden groenten.

Lekker met pasta, rijst of taboulé – In plaats van langoustines kan je ook kreeft gebruiken – De curryboter kan door tuinkruidenboter vervangen worden.