Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Gegrilde sint-jakobsschelpen, cantharellen, gerookte puree van rode biet

Ingrediƫnten

  • 8 sint-jakobsschelpen zonder koraal
  • 1 handvol cantharellen
  • 1 rode biet
  • 1 dl Fond van gevogelte
  • 1 limoen
  • Peper en zout
  • Olijfolie, klontje boter
  • Verse kervel

Bereiding

Stap 1

Kuis de sint-jakobsschelpen en spoel ze overvloedig onder stromend water. Marineer ze in de olijfolie, het limoensap, de geraspte schil van de limoen, peper en zout.

Stap 2

Kook de rode biet, pel en snij hem fijn, kook in met de fond van gevogelte en mix het geheel tot een gladde puree. Werk af met een klontje boter en plaats alles 15 minuten in de rookruimte of op de afgedekte zijkant van de BBQ.

Stap 3

Gril de sint-jakobsschelpen kort op een matig vuur, bak de cantharellen.

Stap 4

Presentatie: spuit met behulp van een plastiek knijpflesje een streepje over het bord, plaats de St.-Jacobsschelpen en de cantharellen hierop, werk af met kervelplukjes.