Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Gegrilde tournedos van lamsfilet

Ingrediënten

  • 4 lamsfilets
  • 8 plakjes breydelspek of bardeerspek
  • ½ botje dille
  • 3 et graanmosterd
  • dilletoppen
  • Gril-olie
  • Peper en zout
  • Bieslook
  • Bindtouw, prikkers

Bereiding

Stap 1

Wrijf één kant van de lamsfilet in met graanmosterd en dilletoppen, plaats 2 filets met de ingesmeerde kant tegen elkaar en kruid met peper en zout. Wikkel het spek er rond en duw goed aan. Bind de rolletjes op met bindtouw, wrijf in met wat gril-olie en plaats om de 3 cm een prikkertje.

Stap 2

Gril de tournedos op een matig vuur. Gebruik wat vuurkruiden voor het aroma.

Stap 3

Lamsvlees mag binnenin nog roze zijn. Garneer met enkele sprietjes bieslook.