Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Gemarineerde tonijn met een fris slaatje

Ingrediƫnten

  • 1 koffielepel grof zout
  • roze peper
  • dilletopjes
  • 1 eetlepel candy suiker
  • 200 g verse tonijn (in z’n geheel of in stukken van 3x3x20 cm)
  • olijfolie
  • pijnboompitten
  • mesclun (mengeling van jonge slasoorten)

 

Bereiding

Stap 1

Doe zout, peper, dilletopjes, roze peper en suiker in een vijzel en stamp fijn.

Stap 2

Strooi het kruidenmengsel over de tonijn en laat 12 uur rusten in de koelkast.

Stap 3

Spoel de tonijn af, dep hem droog en strijk in met wat olijfolie.

Stap 4

Gril de vis aan alle zijden op een hoog vuur. De tonijn moet binnenin nog rood zijn.

Stap 5

Presenteer enkele sneetjes tonijn (ca. ½ cm) op een bedje van sla. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten en besprenkel met de vinaigrette.