Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Gerookt kaasje met bruschettamix

Ingrediënten

  • 1 stuk smeuïge kaas in een houten doosje (Brie Rustique, Chaumes …)
  • bruschettamix
  • zwarte peper
  • 1 stokbrood
  • houtsnippers

Bereiding

Stap 1

Maak een kruisvormige insnijding in de korst van de kaas.

Stap 2

Zet de kaas (in het doosje) ca. 5 minuten op de barbecue op max. 60°C tot de korst los komt.

Stap 3

Plooi de korst om en bestrooi de kaas met de bruschettamix en zwarte peper.

Stap 4

Gooi enkele bevochtigde houtsnippers op het vuur en laat de kaas nog 10 minuten verder garen.

Stap 5

Snijd het stokbrood in sneetjes, bestrijk het eventueel met wat (kruiden)olie en gril kort.

Stap 6

Zet het kaasje in het midden van de tafel en dep de broodjes erin.

Tip: De bruschettamix kan ook vervangen worden door Provençaalse kruiden.