Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Gerookte oester, limoen en rucola

Ingrediƫnten

  • 8 oesters
  • 2 eierdooiers
  • 1 limoen
  • 1 handvol rucola
  • Peper en zout
  • Hoeveboter
  • 10 ml witte wijn

Bereiding

Stap 1

Open de oesters en vang het sap op. Rasp een weinig limoenschil op de oester, kruid met peper.

Stap 2

Plaats de oesters een 6-tal minuten in de rookschouw of indirect op de BBQ met wat houtsnippers.

Stap 3

Klop voor de mousseline de eierdooiers, de witte wijn, het gezeefde oestervocht en het limoensap tot binding ontstaat langs de kant van de BBQ (matig vuur), afkruiden en een klontje harde boter omroeren.

Stap 4

Bak de rucola een tweetal minuten aan op een hoog vuur.

Stap 5

Presentatie: leg wat rucola op de oesters, lepel de mousseline erover en gratineer eventueel nog een 2-tal minuutjes in de BBQ.