Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Gevulde krieltjes met escargots en Munster

Ingrediƫnten

  • 12 krielaardappelen
  • 12 escargots
  • 75 g munster
  • 1 lente-ui of bieslook
  • zout

Bereiding

Stap 1

Kook de krieltjes in zout water. Laat ze afkoelen en snijd er aan beide uiteinden een hoedje af zodat ze rechtop kunnen staan. (Indien gewenst kan je de aardappelen aan de zijkanten kort grillen.)

Stap 2

Hol de aardappelen voorzichtig uit en vul ze op met een escargot.

Stap 3

Snijd de Munster in plakjes en verwijder de korst.

Stap 4

Leg een stukje kaas op elke aardappel en dek af met een aardappelhoedje.

Stap 5

Leg de aardappelen ongeveer 8 minuten op de barbecue. Strooi er wat fijngesneden bieslook of lente-ui over.

Varianten voor de vulling

  • Zalmeitjes en Boursin
  • Escargots en camembert
  • Mousse van breydelham
  • Garnalen of rivierkreeftjes

Tip: dit gerecht kan als aperitiefhapje geserveerd worden, maar past ook uitstekend bij hoofdgerechten, al dan niet met een (kaas)sausje.