Aan de slag!
Kabeljauw op vel gegrild, Ganda krokant en gerookte puree van garnaal

Ingrediƫnten
- 400 gr kabeljauwfilet
- 2 plakjes Gandaham
- 300 gr verse garnalen
- Viskruiden, peper, zout
- Peterselie, bieslook
- Paneermeel
- 4 grote aardappelen
- 6 kerstomaatjes
- 25 cl melk, 10 cl grilolie
- 50 gr parmezaan
- 2 eierdooiers
- Hoeveboter
Bereiding
Stap 1
Pel de garnalen en kook de koppen even op in de melk, zeef deze.
Stap 2
Kook de geschilde aardappelen en maak een vaste puree met de garnaalmelk, eierdooiers, boter en kruiden. Snij de kabeljauw in gelijke stukjes en kruid ze.
Stap 3
Maak een mengeling van fijngesneden Gandaham, paneermeel, kaas en een scheutje olie.
Stap 4
Wrijf wat olie over het vel van de vis, leg een mooie laag van de ham- en paneermix op de vleeskant van de vis en plaats deze met het vel op de grill. Laat een 12-tal minuten garen in een gesloten BBQ.
Stap 5
Meng de gepelde garnalen met de puree, maak met 2 lepels mooie quenelles en laat deze een 5-tal minuten met de vis meegaren op een plaat. Gooi wat vuurkruiden op het vuur.
Stap 6
Laat de kerstomaatjes even meegaren.
Stap 7
Mix wat peterselie, bieslook en olie in de blender.
Stap 8
Presentatie: plaats een 2-tal stukjes vis en 3 quenelles puree op een bord en werk af met peterselie, olie, tomaatjes en enkele garnalen.