Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Kabeljauw op vel gegrild, Ganda krokant en gerookte puree van garnaal

Ingrediƫnten

  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 2 plakjes Gandaham
  • 300 gr verse garnalen
  • Viskruiden, peper, zout
  • Peterselie, bieslook
  • Paneermeel
  • 4 grote aardappelen
  • 6 kerstomaatjes
  • 25 cl melk, 10 cl grilolie
  • 50 gr parmezaan
  • 2 eierdooiers
  • Hoeveboter

Bereiding

Stap 1

Pel de garnalen en kook de koppen even op in de melk, zeef deze.

Stap 2

Kook de geschilde aardappelen en maak een vaste puree met de garnaalmelk, eierdooiers, boter en kruiden. Snij de kabeljauw in gelijke stukjes en kruid ze.

Stap 3

Maak een mengeling van fijngesneden Gandaham, paneermeel, kaas en een scheutje olie.

Stap 4

Wrijf wat olie over het vel van de vis, leg een mooie laag van de ham- en paneermix op de vleeskant van de vis en plaats deze met het vel op de grill. Laat een 12-tal minuten garen in een gesloten BBQ.

Stap 5

Meng de gepelde garnalen met de puree, maak met 2 lepels mooie quenelles en laat deze een 5-tal minuten met de vis meegaren op een plaat. Gooi wat vuurkruiden op het vuur.

Stap 6

Laat de kerstomaatjes even meegaren.

Stap 7

Mix wat peterselie, bieslook en olie in de blender.

Stap 8

Presentatie: plaats een 2-tal stukjes vis en 3 quenelles puree op een bord en werk af met peterselie, olie, tomaatjes en enkele garnalen.