Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Lamskotelet in kruidenkorst

Ingrediënten

  • verse bieslook, peterselie en rozemarijn: 1 eetlepel fijngehakt van elk
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetlepels mosterd
  • paneermeel 2 eetlepel
  • 40 g zachte boter
  • 1 lamsribstuk (lamskroontje)

Bereiding

Stap 1

Hak de kruiden en de knoflook fijn en vermeng ze met de mosterd, het paneermeel en de boter.

Stap 2

Verwijder het vlies en het overtollige vet van het lamsribstuk.

Stap 3

Bestrijk het vlees met de kruidenmengeling en bak het gedurende 10 à 15 minuten mooi rosé op de barbecue (180 °C).

Stap 4

Haal het vlees van de barbecue of leg het aan de rand van het rooster. Laat rusten.

Stap 5

Versnijd het ribstuk langs de beentjes en presenteer op een bordje.