Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Licht gegrilde (gerookte) eendenborst met gekaramelliseerde raapjes

Ingrediënten

  • 1 eendenborst
  • mengeling van 2/4 grof zout, ¼ roze peper, ¼ Provençaalse kruiden
  • 2 (boter)raapjes
  • een scheutje olijfolie
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels appelazijn

Bereiding

Stap 1

Pareer de eendenborst (snijd het vlies en het overtollige vet weg). Maak een paar inkervingen in de vetlaag.

Stap 2

Plet de roze peper in een vijzel en meng met het zout en de Provençaalse kruiden. Bestrooi hiermee de eendenborstfilets

Stap 3

Gril de filets op een laag vuur (max. 90 °C). Gooi eventueel wat bevochtigde houtsnippers op het vuur.

Stap 4

Schil de raapjes en snijd ze in brunoise. Stoof ze in wat olie, bestrooi ze met suiker en laat ze lichtjes kleuren. Blus met een scheutje appelazijn.

Stap 5

Versnijd de eendenborst. Schik een paar sneetjes op een bordje en leg de brunoise van raapjes erbovenop.