Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Scampi’s met kokos en limoen

Ingrediënten

  • 8 scampi’s
  • 1 stengelcitroengras
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout
  • 8 kerstomaten
  • 1 limoen
  • kokosschilfers
  • gemengde sla
  • bamboeprikkers

Bereiding

Stap 1

Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.

Stap 2

Snijd het citroengras fijn, voeg olijfolie toe en kruid met peper en zout. Marineer de scampi in dit mengsel.

Stap 3

Maak een spiesje: start met een stukje limoen en steek daarna afwisselend een scampi en een kerstomaatje op het prikkertje. Bestrooi met kokosschilfers.

Stap 4

Gril de spiesjes op een matig vuur.

Stap 5

Dien de scampi op in een glaasje met wat gemengde sla.