Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Sint-jakobsvruchten met sherry, cantharellen en puree van aardpeer

Ingrediƫnten

  • 2 aardperen
  • 10 cl sherry
  • 50 g boter
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 50 gr cantharellen
  • peper en zout
  • 4 takjes shiso-groen
  • bieslooksnippers of -bloemetjes

Bereiding

Stap 1

Schil de aardperen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en prak ze fijn met een vork. Kruid met peper en zout.

Stap 2

Breng de sherry aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de koude boter toe en klop op.

Stap 3

Kruid de sint-jakobsvruchten en de cantharellen en gril ze kort in een grillpan.

Stap 4

Maak een torentje van puree met daarop een sint-jakobsvrucht en wat cantharellen. Nappeer met de sherrysaus en werk af met shiso-groen en bieslooksnippers.