Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Spiesje van kalfsballetjes met ananas

Ingrediƫnten

  • 150 g kalfsgehakt
  • 40 g verse of gevriesdroogde ananas
  • kaneel
  • peper en zout
  • 1 pakje peultjes
  • bamboe prikkers

Bereiding

Stap 1

Meng het gehakt met de ananasblokjes en een snuifje kaneelpoeder. Kruid met peper en zout. Draai het gehakt in balletjes van ca. 20 g per stuk.

Stap 2

Blancheer de peultjes kort. Leg ze in ijswater zodat ze hun mooie groene kleur behouden.

Stap 3

Rijg de peultjes in een S-vorm op een bamboe prikker: steek het ene uiteinde van het peultje op een prikker, vervolg met een gehaktballetje en sluit af met het andere uiteinde van het peultje.

Stap 4

Gril op een matig vuur en bestrijk eventueel met een weinig glazuur. (Werkwijze glazuur: zie Eendenborst met glazuur)