Aan de slag!
Spiesje van kalfsballetjes met ananas

Ingrediƫnten
- 150 g kalfsgehakt
- 40 g verse of gevriesdroogde ananas
- kaneel
- peper en zout
- 1 pakje peultjes
- bamboe prikkers
Bereiding
Stap 1
Meng het gehakt met de ananasblokjes en een snuifje kaneelpoeder. Kruid met peper en zout. Draai het gehakt in balletjes van ca. 20 g per stuk.
Stap 2
Blancheer de peultjes kort. Leg ze in ijswater zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
Stap 3
Rijg de peultjes in een S-vorm op een bamboe prikker: steek het ene uiteinde van het peultje op een prikker, vervolg met een gehaktballetje en sluit af met het andere uiteinde van het peultje.
Stap 4
Gril op een matig vuur en bestrijk eventueel met een weinig glazuur. (Werkwijze glazuur: zie Eendenborst met glazuur)