Talen

Vijf eenvoudige lessen voor eindeloos barbecueplezier.

 

Aan de slag!

Spiesje van zeeduivel met rozemarijn

Ingrediƫnten

  • 250 g zeeduivel (filet)
  • 4 plakjes Breydelspek
  • 8 takjes rozemarijn
  • 10 roze peperbollen
  • 1 koffielepel grof zout
  • olijfolie

Bereiding

Stap 1

Snijd de vis in blokjes van 3 bij 3 cm. Wikkel 1/3 van de visblokjes in een sneetje Breydelspek.

Stap 2

Doe de rozemarijnblaadjes van het takje tot 3 cm van de top, zodat er nog een ‘pluimpje’ overblijft.

Stap 3

Hak de rozemarijnblaadjes fijn, plet de roze peperbollen en voeg zout en olijfolie toe. Laat de marinade 3 uur rusten.

Stap 4

Gebruik het rozemarijntakje als spiesje en steek er afwisselend een stukje vis en een in spek gerold visblokje op.

Stap 5

Bestrijk de spiesjes met de marinade.

Stap 6

Gril ze ca. 2 minuten aan beide zijden.

Als alternatief voor Breydelspek kan je ook Gandaham gebruiken. Verminder in dit geval wel het aandeel zout in de marinade.